keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Halloween hehkutusta

Suomessa Halloween on ollut enimmäkseen oranssinpunertavia tunnelmasävyjä ja muutama kausimaku jogurttihyllyssä, ei paljoa innosta. Sohvannurkkaan on yleensä käperrytty kaveriporukalla kuluttamaan tuntikaupalla kauhuleffoja vailla kunnollisia juonenkäänteitä. Yleensä nämä illat ovat päättyneet naurunpyrähdyksiin ja noutoruokaan ja kaipaan näitä hetkiä häpeilemättä.
Newcastlen Halloween muistutti minua ulkomaalaisten elokuvien värikkäistä bileistä. Taruolennoiksi tälläytyneet kuljeksivat kaduilla toivottamassa ihmisille hyvää pyhäpäivää ja kurpitsalyhtyjen virnistykset valaisivat yötä. Kaupat ovat mässäilleet Halloween värein koristelluilla tuotteilla viikkoja, kaikki täytyy käyttää hyödyksi. Ja minä rakastin tätä kaikkea, klisheisiä muovikoristeita talojen pihoilla, hymyilevää naamiaiskansaa ja sankkaa sumua joka päätti laskeutua täydelliseen aikaan Halloween iltana.
Minä ja muut vapaaehtoiset kokoonnuimme perheillalliselle juhlistamaan Halloweenin lisäksi EVS-vuoden loppua kolmelle meistä. Talosta löytynyt peruukkilaatikko sai jälleen käyttöä ja nautittuamme liikaa spagettia suuntasimme italialaiselle taidekahvilalle, joka toimii myös galleriana. Ulkomaille muutettuaan on helpointa tutustua muihin ulkomaalaisiin maassa, joten kaikesta ajanvietteestä tulee heti kansainvälisempää. Oviaukot oli koristeltu kuin hämähäkin seittiin, seinät peittyivät erikoisiin graffiteihin ja pieni kellarikerros oli muutettu tilaan mahtumattomaksi tanssilattiaksi, jalkoja särki illalla. Halloween tunnelma oli täysin erilainen kuin aiemmin kohtaamani ja minä nautin siitä täysin.
Nyt meitä vapaaehtoisia on tässä projektissa vain kolme jäljellä, talo tuntuu kummallisen tyhjältä. Kaikki vanhoista vapaaehtoisista päättivät kuitenkin jäädä Englantiin, joten heitä tulee varmaan vielä nähtyä. EVS perheeni sijasta voisin nyt puhua portugalilaisesta perheestäni, jossa minä olen ainoa pohjoisen kummajainen.
Tähän kai tiivistyy koko ulkomailla asuminen: kaikki on erilaista, mutta se ei tarkoita ettei se voisi silti olla hyvää. Ikävöin monia asioita, mutta tiedän myös että kaipaisin jo useita juttuja täältä, jos joutuisin nyt lähtemään. Molemmat on hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti