perjantai 15. toukokuuta 2015

Seikkailu alkaa

Vain viikkojen päästä lähden EVS-nuorisovaihtoon Iso-Britanniaan. Olen kirjoittanut aina, joten toivon sen tuovan turvaa vieraassa maassa ja tuntemattomassa ympäristössä. Ehkä näistä kirjoituksista voisi olla hyötyä jollekin, joka miettii itse vaihtoon lähtemistä. Jos niin on, hei, tule juttelemaan!
Minä hain vapaaehtoistyöpaikkaa ilmoituksen viimeisenä päivänä. Se oli kai äitini painostama päähänpisto ja kesti kauan, ennen kuin tajusin, miten kovasti halusin lähteä. Opiskelupaikkojen etsiminen ahdisti, kaikki muut puhuivat mahdottomalla tietämyksellä haluamistaan asioista. Minä halusin kirjoittaa, kuvitella ja lentää. Ennen kaikkea halusin tehdä jotain, jolla olisi merkitystä, halusin auttaa. Moni opiskeluala tuntui mielenkiintoiselta, mutta tuskin opiskelualalta.
Tämä tuntuu uskomattomalta mahdollisuudelta. Voin matkustaa jonnekin, missä kukaan ei voi olettaa jo tuntevansa minut. Voin auttaa muita. Lennot on jo varattu. Olen yhtä aikaa kauhuissani ja intoa pullollaan. En ole koskaan ennen tehnyt tällaista ja pelkään pettäväni muiden odotukset. Toisaalta en malta odottaa. Tämä on jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti